Menu Sluiten

Verslag toernooi met voorgift – vrijdag 3 mei

Op vrijdagavond 3 mei organiseerde Stef van Rooij voor de 2e keer een toernooitje met voorgift (à la Wiltschut) voor de leden van Revanche. Het toernooi was een mooie voorbereiding op de Wiltschutbeker, maar ook gelijk een mooie afsluiting van de voorjaarscompetitie. Met 18 deelnemers was het gezellig druk, maar tegelijk kwam iedereen ook meer dan voldoende aan spelen toe.

Voor het toernooi begon werden de kampioensteams van Revanche gehuldigd. Dat waren team 1 (2e klasse NTTB voorjaarscompetitie 2024) bestaande uit Roy van Leuken, Giel van der Linden, Dries van Zuijlen en Ramon van Boxtel en het BBTF-team (1e klasse 2023-2024) bestaande uit Gert Willemse, Jan Janssen, Pascal Willems (ATC Afferden) en Pieter van der Hammen. Team 1 van de NTTB competitie promoveerde na vanaf 2017 bijna onafgebroken in de 2e klasse gespeeld te hebben, voor het eerst naar de 1e klasse. Het BBTF team had ook een primeur om voor het eerst in de ongeveer 5 jaar, dat het team deelneemt aan de BBTF, het kampioenschap binnen te halen. De leden werden getrakteerd op een stukje gebak.

Na de huldiging begon het toernooi met 2 poules van 9 spelers. Er werd gespeeld over best-of-three en iedereen speelde 8 wedstrijdjes. Poule 1 bestond uit: Roel Kuijs, Ivo Peters, Giel van der Linden, Jan van Hal, Johan Smits, Pieter van der Hammen, Frans van der Linden, Edwin Gevers en Roy van Leuken. Uit deze poule gingen Giel van der Linden en Johan Smits als respectievelijk nummer 1 en 2 door naar de halve finales. Poule 2 bestond uit: Frank van Rooij, Stef van Rooij, Dries van Zuijlen, Ramon van Boxtel, Appie de Kort, Jan Janssen, Gert Willemse, Roel Albers en Frank Jilissen. Uit deze poule gingen Stef van Rooij en Gert Willemse als respectievelijk nummer 1 en 2 door.

In de halve finales won Stef van Johan en won Giel van Gert. De finale tussen Giel en Stef werd tegen middernacht gespeeld over best-of-five games. Na een spannende strijd, trok Giel aan het langste eind en mocht hij de wisselbeker in ontvangst nemen.

Dank aan Stef voor de goede organisatie en op naar nog velen edities!

Geplaatst in Nieuws, Overige toernooien