Menu Sluiten

TTV Revanche aanwezig in Lloret de Mar

Opening

Op zondag 14 mei 2023 was de opening van het International Tabletennis Tournament Llorret De Mar welke door de organisator Gilbert Dix werd verzorgd. In Eetcafé De Molen werd de opening verricht door een toespraak met daarin onder andere het programma voor de komende dagen. Het toernooi zou bestaan uit een teamtoernooi, enkeltoernooi en een hardbat toernooi. Daarnaast werd er op woensdagavond een dart toernooi georganiseerd, welke bij voldoende animo, ook op de donderdagavond gespeeld zou worden.
De voorrondes van het teamtoernooi werden op maandag en dinsdag gehouden. De finale rondes zouden op woensdag zijn. Het hardbat toernooi stond gepland op de donderdag en het enkel toernooi op de vrijdag.
TTV Revanche was met 5 man sterk aanwezig. Namens TTV Revanche deden de volgende deelnemers mee: Johan Smits, Daan Jans, Roel Albers, Fred Smit en Dries van Zuijlen.

Team toernooi

Maandag en dinsdag waren de dagen voor de eerste ronde van het teamtoernooi. Op de maandag kon een goede start de volgende dag wat eenvoudiger gaan maken. De teams van Die Meede waren als volgt ingedeeld:
Teamnaam: Revanche 1, bestaande uit Johan Smits en Daan Jans waren ingedeeld in de 2de divisie poule B.
Teamnaam: Dries en Sven, bestaande uit Dries van Zuijlen en Sven van Gils (van die Meede) waren ingedeeld in de 3de divisie poule A.
Teamnaam: Revanche 2, bestaande uit Roel Albers en Fred Smit waren ingedeeld in de 4de divisie poule B.

Het team Revanche 1 van Johan en Daan werd 3e in de 2e divisie. 

Het team Dries en Sven werd eerste in poule A. Op woensdag werden de finales gespeeld van het teamtoernooi en namen Dries en Sven het in de finale ronde op tegen het team ‘Het zal er om houden‘ van de vereniging Die Meede uit Made.
Van de finale zijn video’s gemaakt van elke wedstrijd welke hieronder terug te vinden zijn.

De finalisten
De finalisten van het teamtoernooi in de 3e divisie van links naar rechts: Sven van Gils, Wim Bloemer, Jack Caron (allen van Die Meede) en Dries van Zuijlen (TTV Revanche).

Als eerste was het een clash tussen 2 Die Meede spelers welke ook teamgenoten zijn in de NTTB en Baronie competitie: Jack en Sven. In een snelle eerste game werd er al snel afstand genomen door Jack Caron, welke de afstand ook niet meer inleverde. Jack maakt de 1-0.

Daarna was het Wim Bloemer tegen Dries, in een spannende wedstrijd was het Dries die met 3-0 de wedstrijd bepaalde en de stand op 1-1 zette.

Daarna ook weer 2 teamgenoten (van de NTTB) tegen elkaar: Wim Bloemer en Sven van Gils. Deze wedstrijd was zeer spannend en werd in de 5 de game gewonnen door Sven. De stand was hierdoor op 1-2 gekomen.

Daarna was het Jack tegen Dries. In 4 games werd deze wedstrijd beslist in het voordeel van Jack. De stand was hiermee 2-2 geworden.

Natuurlijk wilde beide teams ook de dubbel nog spelen en winnen. Deze werd uiteindelijk, ondanks dat de dubbel bruut werd onderbroken door al het opruimgeweld van de organisatie, gewonnen door Wim Bloemer en Jack in 5 games, wat betekende dat het team: ‘Het zal er om houden’ de eerste plek had veroverd en Dries dus de 2e plaats wist te bemachtigen met Sven.

Hardbat toernooi

Op donderdag was het dan tijd voor het Hardbat toernooi. Gewapend met niks anders dan een campingbatje werd er volop getafeltennist. Iedere speler speelde met hetzelfde type batje waardoor niemand een voordeel had. Dries werd ingedeeld in de 3e divisie poule A, Roel in de 4e divisie poule B en Fred in de 6e divisie poule B. Johan en Daan lieten dit toernooi aan zich voorbijgaan. Revanche viel hier niet in de prijzen.

Enkel toernooi

Vrijdag was het dan tijd voor het enkel toernooi. De spelers waren allemaal weer in verschillende klassen ingedeeld:
In de 2de divisie poule A was Johan ingedeeld. Hij nam het op tegen: Lude Borremans, Bavo v/d Haege en Roel van de Steeg.
In de 2de divisie poule B was Daan ingedeeld. Hij nam het op tegen: Freddy Wegge, Steven Bjones en Michel Diekema;
In de 3de divisie poule D was Dries ingedeeld. Hij nam het op tegen: Sven van Gils (zijn teamgenoot van het teamtoernooi), Jasper Zoet en Bruno van de Heyden;
In de 4de divisie poule A was Roel ingedeeld. Hij nam het op tegen: Jelte van Buren, Wim Bloemer (die Meede), Rico Berendsen en Eline Rondaij;
In de 6de divisie poule B was Fred ingedeeld. Hij nam het op tegen: Tamme Beenes, Raymond Batten en Sjoerd Spoelstra.

Daan Jans in actie

Prijsuitreiking

Vrijdagavond was het dan tijd voor de prijsuitreiking en was er een Tombola waarvoor men de hele week lootjes had kunnen kopen.
Alle winnaars werden per onderdeel en klasse naar voren geroepen en mochten hun prijzen in ontvangst nemen. Daan Jans wist het darttoernooi te winnen.

De winnaars van links naar rechts: Daan Jans, Sven en Dries van Zuijlen, Johan Smits en Daan Jans.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de tombola.

Afsluiting

TTV Revanche kijkt terug op een geslaagd en vooral gezellig toernooi in Lloret de Mar. Hopelijk kunnen we volgend jaar wederom meedoen met dit toernooi en wellicht dan wel met nog meer deelnemers namens TTV Revanche.

Uitslagen 34ste Internationaal Tafeltennistoernooi 2023
Geplaatst in Nieuws, Overige toernooien