Menu Sluiten

Dries wint Ludiek-oliebollen toernooi

Op vrijdag 29 december 2023 vond het Ludiek-oliebollentoernooi plaats voor de eigen leden. Na jaren afwezigheid (laatste editie: 2015) werd er weer eens een Ludiek toernooi georganiseerd. Hierbij mocht met van alles gespeeld worden, behalve met het standaard tafeltennisbatje. De organisatie was in handen van Dries van Zuijlen.

De deelnemers hadden hun best gedaan om een voorwerp uit te zoeken. Stef van Rooij kwam met een slipper aanzetten, Dries van Zuijlen speelde met een etui, Daan Jans met een Trivial Pursuit-achtig spel, Giel van der Linden met een hockeystick, Frank Jilisen met een kleine gieter, Fred Smit met een broodplank, Edwin Gevers met een lege Cola Zero fles, Frans van der Linden met een ordner, Roel Kuijs met een padel racket, Jeffrey Saueressig met een dienblad (geleend van De Piramide), Kees van Dijk met een zelf gezaagd houtje in kerstboomvorm, Ramon van Boxtel met een snijplank en Appie de Kort met een ??.

Er werd gespeeld in 2 poules over best-of-three games. De beste vier per poule vervolgde met kwartfinales, waarna de halve finales en finale volgde. De finale werd gespeeld tussen Dries van Zuijlen en Daan Jans. Beide wonnen één game met het voorwerp van Daan, welke het beste bespeelbaar bleek, waarna een beslissende derde game volgde. Dries mocht de derde game beginnen met het spel dat Daan had meegebracht en kwam snel op een 5-0 voorsprong. Vervolgens moest gewisseld worden van voorwerp en kon Daan proberen terug te komen. Hij verslikte zich echter de eerste punten na de wissel en kwam op een grote achterstand, welke hij nog bijna wist goed te maken. Uiteindelijk won Dries met 11-9, na enkele lange rally’s, waarin Dries knap verdedigend weerwerk bood.

Geplaatst in Nieuws, Overige toernooien