Menu Sluiten

Al veertig jaar tafeltennis in Schaijk; ‘het is écht een leuke club’

Het is een bijzonder jaar voor tafeltennisvereniging Revanche uit Schaijk. In 2023 blaast de club veertig kaarsjes uit. “Het is erg gezellig, anders hou je het niet zo lang vol.”

Wout van Kessel is erelid en vanaf het eerste uur betrokken bij de vereniging, die ooit begon in het oude dorpshuis op de plek van de Phoenix. De laatste ruim dertig jaar is De Piramide het onderkomen van de vereniging. “Een 40-jarig bestaan is uniek voor een vereniging met een kleine sport. Daar zijn we trots op”, zegt voorzitter Daan Jans.

Het is zaterdagmiddag en tevreden kijkt Jans om zich heen in het jeugdcentrum, waar nu vier tafeltennistafels staan opgesteld. Het is tijd voor een jubileumtoernooi. ‘Dat hebben we georganiseerd voor oud-leden”, zegt Jans.

Naast oud-leden doen ook actieve leden mee, zoals van Kessel. Ook oud-voorzitter Wim Arts, die zo’n 34 jaar lid is, heeft zijn batje paraat. Als hoogtepunt van de club noemt hij het Open Taptoe-toernooi, dat ergens in de jaren tachtig moet hebben plaatsgevonden. “Toen hadden we in sporthal De Eeght 200 deelnemers uit heel het land waaronder Bettine Vriesekoop en Emily Noor als toppers.”

Van Kessel noemt het ontstaan van de 50+-groep in 1997 een hoogtepunt. Op iedere dinsdag wordt er door 50+’ers nog altijd fanatiek getafeltennist met daarna een bak koffie. “Ons oudste lid is bijna 99 jaar he!”, zegt Van Kessel trots. Hij noemt TTV Revanche een gezellige club, waar sportiviteit bovenaan staat. “Het is echt gezellig, anders hou je het niet zo lang vol.”

Dieptepunten heeft de club ook. Zo brandde het oude dorpshuis af dat in de beginjaren als thuishonk gold. Ook heeft de club verschillende iconen verloren. “Een van hen was Maarten Manders. Hij was een lid die er áltijd was en altijd klaar stond om wat te doen. Dat maakte indruk bij ons.”

Kampioenschap

Wat TTV Revanche kenmerkt is het Open Schaijkse Kampioenschap, dat al werd georganiseerd voordat de vereniging überhaupt bestond. “Daar is het mee begonnen”, aldus Jans.

Het kampioenschap is populair omdat het bestaat uit meerdere wedstrijden, ook voor spelers die de eerste wedstrijden verliezen. Naast leden van de Schaijkse vereniging doen ook veel leden van andere clubs mee. Dit jaar verwacht de club zo’n negentig deelnemers, wat een groot aantal is. Ter vergelijking: de club telt momenteel zo’n zestig leden.

De veertigste editie van de Open Schaijkse Tafeltenniskampioenschappen zijn zondag 29 oktober in sporthal De Eeght. Zowel leden als recreanten kunnen zich inschrijven.

Bron: DTV Nieuws

Geplaatst in Bestuurszaken, Nieuws, Overige toernooien